Zzp'er worden?

Neem je zorgen weg

 Ondersteuning bij ondernemerschap

 Leuke opdrachten met hoge beloning

 No Cure No Pay

Heb je een vaste baan maar wil je liever meer vrijheid? Jij droomt over het ondernemerschap maar vindt de onzekerheid nog erg spannend. Wij zetten de voor- en nadelen op een rijtje. Het is tijd om een keuze te maken.

De onzekerheid vs. vrijheid

Zzp’er worden heeft veel voordelen, maar er komen ook veel twijfels bij kijken. Je hebt namelijk veel minder zekerheid als zzp’er dan wanneer je in loondienst werkt. Voordat je aan de slag gaat als zzp’er is het goed om jezelf een aantal vragen te stellen. Hoe denk jij namelijk om te gaan met de onzekerheid als zzp’er? Weegt het af tegen alle voordelen?

Voordelen van zzp'er zijn

Meer vrijheid

Het belangrijkste voordeel als zzp’er zijn: de vrijheid. Vrijheid om te gaan, staan en werken waar je wil. Je plant je eigen uren in, net op de momenten dat jou uit komt. Een dagje vrij nemen? Geen probleem! Jij kunt het zelf bepalen want geen dag is hetzelfde. Daarnaast heb je als zzp’er ook de vrijheid in de keuze voor opdrachten en opdrachtgevers. Jij kiest zelf voor wie jij werkt en wat je precies doet. Op die manier doe jij iets waar je goed in bent en waar je blij van wordt. Dat maakt toch gelukkig?

Hogere inkomsten

Een groot voordeel van zzp’er zijn is het uurtarief. De inkomsten van een zzp’er zijn veel hoger dan het salaris van een werknemer met een vaste baan. Per vakgebied kan het verschil echter groter of kleiner zijn. In een branche  met meer vraag dan aanbod kun je als zzp’er vaak veel meer onderhandelen en/of verdienen.

Groei en ontwikkeling

Als zzp’er kies jij zelf je opdrachtgevers en kun je dus meer kennis en ervaring opdoen waarin jij dat wil. Zo ontwikkel jij je precies zoals jij wilt. Als zzp’er weet je waar jouw kracht ligt en ontwikkel je goede zelfkennis. Daarnaast leer je sterk in je eigen schoenen te staan en dat wil toch iedereen?

De voordelen als zzp'er
  • Meer vrijheid
  • Hogere inkomsten 
  • Groei en ontwikkeling

Nadelen van zzp'er zijn

Meer onzekerheid

De voordelen klinken goed maar er weegt ook wat tegenop. Als zzp’er heb je namelijk minder zekerheid. Je loopt het risico dat je minder werk hebt als een klant wegvalt. Daarnaast ben je als zzp’er niet standaard verzekerd bij een arbeidsongeval. En krijg je niet doorbetaald tijden vakantie of ziekte. Kies je ervoor om zzp’er te worden? Dan is het belangrijk om de juiste verzekeringen af te sluiten en een buffer op te bouwen in geval van nood. 

Zelfstandig werken

Als zzp’er ben je meer op jezelf aangewezen. Meestal ben je verantwoordelijk voor je eigen vervoer en gereedschap. En je draagt alle verantwoordelijkheid als zzp’er. Afhankelijk van de opdracht, werk je alleen of in teams. Bedenk vooraf  goed waar jij fijn vind werken voordat je een opdracht kiest.

Veel regelwerk

Ook bij het ondernemerschap zit wat regelwerk. Zeker als je net gaat beginnen als zzp’er, zul je veel dingen moeten uitzoeken en regelen. Werk komt je als zzp’er niet zomaar aanwaaien en is het soms wat werk om klanten te krijgen. Om betaald te worden moet je zelf facturen sturen. Daarnaast is de belastingaangifte en het regelen van verzekeringen ook belangrijk. Lees hier welke verzekeringen je moet regelen als zzp’er. 

De nadelen als zzp'er
  • Meer onzekerheid
  • Zelfstandig werken
  • Meer regelwerk

Past zzp'er zijn bij mij?

Het leven als zzp’er past niet bij iedereen. Heb je graag veel collega’s om je heen en vind je het fijn om onder een baas te werken? Dan moet je toch nog een keer nadenken. Kijk nog eens naar de rijtjes voordelen en nadelen en luister naar jouw gevoel. Wat zegt het? Zzp’er worden of heb je toch nog zorgen?

Zorgen wegnemen

De markt is goed. Er is nu veel vraag en weinig aanbod. Als je ooit getwijfeld hebt, dan is dit het moment! Zijn bovenstaande nadelen toch de zorgen waar je over twijfelt? ZZP Klus snapt dat. We ondersteunen jou met de planning, administratie en ontwikkeling. Je kan ons altijd raadplegen bij vragen over je klus of de zaken eromheen. We helpen zzp’ers groeien zodat ze van steeds grotere waarde zijn bij opdrachtgevers. Jij richt je als zzp’er op de klus en ZZP Klus neemt je zorgen weg. 

Waarom ZZP Klus?

ZZP Klus app

Eenvoudig je uren bijhouden en indienen, planning bekijken, documenten beheren en nieuwe opdrachten vinden.

Geen facturatie

Op basis van je goedgekeurde uren maken wij de facturen op. Je hoeft ze alleen maar toe te voegen aan je boekhouding.

Eerlijke (lage) vergoeding

Geen addertjes onder het gras én je betaalt alleen over je gewerkte uren. Vraag ernaar tijdens het kennismakingsgesprek.

Opdrachten

Geef je wensen door en wij vinden de opdracht tegen de juiste voorwaarden. In ons huidige netwerk of daarbuiten. Bekijk bij wat voor opdrachten zzp'ers via ons lopen.

Zonwering montage

Beloning: € 35 tot 50,- per uur

Beschrijving:
Montage van screens, zonwering en rolluiken. Met een team van 2 of 3 man, pak je grote zakelijke projecten op.

Werkgebied: Nederland

Monteur Interieurbouw

Beloning: € 25 tot 35,- per uur

Beschrijving:
Met je team ben je verantwoordelijk voor het plaatsen en installeren van de inrichting van kantoren, winkels, scholen en horeca.

Werkgebied: Nederland

Isolatie monteur

Beloning: € 25 tot 35,- per uur

Beschrijving:
Je voorziet huizen en gebouwen in heel Nederland van spouwmuur-, vloer-, dak- en bodemisolatie

Werkgebied: Nederland

Starten als zzp'er

Van twijfel naar starten? Dan is het tijd om de eerste stappen te zetten als zzp’er. Sluit je aan bij ZZP Klus en ervaar alle voordelen van zzp’er zijn. Wil je meer weten over de opstart van zzp’ers? Lees hier welke stappen je moet zetten. 

Wil je de stap als zzp'er wagen?

Van twijfel naar starten? ZZP Klus is een goede manier om veilig aan de slag te gaan als zzp’er. Je doet relevante ervaring op en kan altijd weer terug in dienst. Nog steeds niet helemaal overtuigd? Neem contact op met Gerrit-Jan en stel al jouw vragen.

Wat onze zzp'ers zeggen

Jurgen - zzp'er
Jurgen - zzp'erVaste opdracht en hoger inkomen
Lees verder
Via ZZP Klus heb ik eindelijk de stap gezet om zzp'er te worden. Ze hebben mij geholpen bij het starten als zzp'er. En helpen mij nog steeds met allerlei taken. Ik heb nu een vaste leuke opdracht en meer inkomen. Zeker een aanrader!
Richard - zzp'er
Richard - zzp'erSteun en back-up van ZZP Klus
Lees verder
Ondernemen met steun en back-up Ben je serieus en goed in je vak? Dan kan ik ZZP Klus zeker aanbevelen. Het zelfstandig ondernemen met hun steun en back-up bevalt goed. En mijn opdrachtgever ook. Zonder hulp van deze jongens was ik er nooit aan begonnen.​
Lorenzo - zzp'er
Lorenzo - zzp'erGoeie communicatie en afspraken
Lees verder
Inmiddels werk ik een paar maanden via ZZP Klus en ik ben zeer tevreden. De communicatie verloopt goed. En duidelijkheid over afspraken. De overstap van loondienst naar zzp'er heb als heel goed ervaren!
Vlad - zzp'er
Vlad - zzp'erVrijheid en stabiel inkomen
Lees verder
Het is heerlijk om als ZZP’er niet te hoeven na te denken over klanten zoeken met bijkomende zorgen van onregelmatig inkomen. Bij ZZP Klus ben je bezig met je vak uit te oefenen terwijl de klussen binnen blijven komen op alle dagen dat je beschikbaar bent. Het geeft me veel vrijheid, goed stabiel inkomen en plezier in het dagelijkse werk
Ljupco - zzp'er
Ljupco - zzp'erSatisfied with the work and colleagues
Lees verder
I am very satisfied with the work, the colleagues, the app and the administration services. Everything is done on time and at any time I can reach them for questions. In short, everything is perfectly fine!
Rob - zzp'erGoede service en prettig contact
Lees verder
Opdrachten zijn leuk en afwisselend. De service van ZZP Klus is zeer goed en het contact is prettig. Een leuk bedrijf om mee te werken waar genoeg andere bedrijven een voorbeeld aan kunnen nemen .
Goran - zzp'er
Goran - zzp'erAlways available for questions
Lees verder
There's a great working atmosphere in the team. Everyone supports each other so we get the job done well. The app is great: transparant, easy to use and keeps improving. And the availability of ZZP Klus for questions is great. I received very specific and useful directions for administrative matters.
Vorige
Volgende

Plan een belafspraak

Plan hieronder een belafspraak (15 min). We vertellen je meer over onze werkwijze, wat je kan verwachten en jij hebt ruimte om je vragen te stellen.

Wil je je gelijk inschrijven? Dit kan direct online. Wij nemen na je inschrijving contact met je op.

Plan direct een belafspraak of stuur ons een bericht

Of wil je je direct aansluiten bij ons netwerk? Schrijf je dan in. 

Stuur een bericht

Bericht website | zzp

(binnen één werkdag reactie)

Bericht website | zzp

(binnen één werkdag reactie)